Per començar a endinsar-nos al món de la química i les reaccions, nosaltres, els alumnes de tercer d’ESO de l’institut Viladomat vam fer un seguit d’experiments relacionats amb les reaccions químiques. Aquestes reaccions químiques, les varem començar en el segon trimestre i sobretot la SA_307, que en aquesta,  hem estat parlant sobre les reaccions químiques, amb l’ajud d’unes plantilles o millor dit uns documets (I, II i III) sobre Reaccions Químiques, però com que som la classe (tercer A) més lenta, o amb més mala sort, ja que el dia en que tenim física i química, els dijous, va coinsidir amb moltes vagues que van organitzar els delegats del curs, no vam poder fer el dossier o el document de Reaccions Químiques II.

En el primer document ens van explicar,  la reacció química, que  és un procés que implica un canvi en l’estructura electrònica d’una o de diverses molècules, mitjançant el trencament i formació d’enllaços químics. Per exemple, diverses molècules poden reaccionar per formar-ne una altra (o diverses de diferents), o bé una sola molècula es pot descompondre en d’altres de més petites, o canviar la seva estructura interna. També que s’anomena reactius a les molècules que reaccionen, i productes a les que s’obtenen com a resultat de la reacció i i que la massa sempre es conserva. Això últim, de fet ho vàrem comprovar amb un dels pocs experiments que vam poder fer. L’experiment està explicat en el informe següent:

En el tercer document (Reaccions Químiques III), o més ben dit el segon document per a nosaltres,  vam parlar sobre  la concentració d’una reacció i dels mols (una cosa que em va agradar molt). A més a més els mols va ser la part que vam treballar més. Aquests ens ajudaven per poder posteriorment calcular la concentració, però en realitat primer havíem d’utilitzar el nombre d’Avogadro, per calcular, els grams, els mols o la quantitat d’àtoms d’una reacció per després poder calcular (amb els mols), la concentració. Que a més a més vàrem fer un examen o una prova sobre el tema. També vam fer un experiment el qual consistia a descobrir la concentració d’una dissolució de NaCl. S’ha de dir que aquest experiment No el va fer tothom de la nostre classe, ja que hi havia una vaga. Tot i això jo hi uns pocs, vam assistir.

Aquí podeu veure el meu informe: