Guàrdia Urbana

La guàrdia Urbàna ens va venir a fer una xerrada sobre l’alcohol i els perills de conducció a l’hora que vas begut.

Primer ens van fer una presentació explicant-nos els efectes de l’alcohol, introduint-nos en aquest món i advertint-nos de que hem d’anar amb compte perquè no passi res.

Després vam fer una pràctica més dinàmica. Ens preguntaven coses com “Us pujarieu a un cotxe si el condueix algú begut?” i ens feien conscients de que era perillós. Al acabar, vam passar a la practica. Aquesta consistia en agafar 3 voluntaris i treurel’s de casa. Seguidament amagavem un candau i les claus per la classe i havien de trobarlo per poder obrir-lo. Fins aquí sembla tot fàcil però, els tres voluntaris, portarien unes ulleres que els hi faria veure com si haguessin begut. Cada voluntari tenia un grau d’ulleres diferents aixíque a un li costava més que a un altre.

Vam fer una segona pràctica que consistia en agafar 3 voluntaris més i fer-lis la prova d’alcoholemia. Òbviament no va veure cap dels tres però volien ensenyar-nos com funcionava.

A final de classe els hi vam fer preguntes i vem arribar a unes conclusions. Personalmente crec que l’activitat va estar bé i és important que ens fagin conscients de tots els perills que hi ha, més a l’edad de l’adolescència. Però va ser una mica repetitiu perquè l’any passat vam fer exactament lamateixa activitat.