Comentari Outbreak

Aquest dilluns passat vam veure la pel·lícula d’Outbreak, un film de Wolfgang Petersen. És una pel·lícula estatunidenca filmada el 1995 i que tracta sobre l’epidèmia real de l’Ebola. Amb un toc de ciència-ficció canvien el nom de la malaltia i fan d’un virus real una epidèmia gairebé apocalíptica.


Als anys seixanta, l’exèrcit dels Estats Units va a un campament al Zaire en què un virus mortal semblant a l’Ebola estava acabant amb la població, sense avís previ, l’exèrcit estatunidenc arrasa el campament. Aquesta mesura va ser presa tant per mantenir el virus en secret com perquè no es propagués, tot i que preferien mantenir-lo en secret per poder-lo utilitzar posteriorment com a arma biològica.
El coronel Sam Daniels (Dustin Hoffman) rep l’encàrrec d’investigar una epidèmia desencadenada per un estrany virus, ja que el coronel també és el metge en cap de l’exèrcit. El virus del qual parlem és anomenat Motaba i és descobert en un riu provinent del Zaire, Àfrica. El Motaba és la manera en la qual a la peli fan referència a l’Ebola.

Es tracta d’una amenaça implacable, que posseeix gairebé un 100% de letalitat L’epidèmia va ser estudiada com a arma biològica 30 anys abans pel ni més ni menys que el Pentàgon.
El protagonista va descobrint la conspiració que té l’exèrcit americà mentre investiga la malaltia i la possible vacuna, obligat per la circumstància que la seva exdona està malalta per atendre humanitàriament a la comunitat on es trobava. La pel·lícula té força errors científics, com quan obtenen d’anticossos contra el virus en només unes poques hores. Tampoc arriben les forces armades portant vestits espacials per no ser infectats ni obligant a les persones a romandre en les seves comunitats.
Les persones malaltes possiblement en un futur en què s’utilitzés el virus com a arma biològica serien forçades a romandre a casa o ciutats. O com ho diríem més tècnicament “aïllament”. Aquest fet passa quan una persona que ja està malalta és separada de la resta per reduir la possibilitat que s’encomani a altres.

La pel·lícula em va agradar força tot i que com he dit abans hi havia bastants errors, però com és una peli també hi ha coses que no són 100% com a la realitat.