En tres díes serà el día de la dona. Jo em considero feminista i adoro la lluita per l’empoderament de la dona amb una conseqüéncia d’igualtat de géneres. Es per això que el 8 de març és una data molt rellevant i que m’afecta com ens hauría d’afectar a tots i totes. Les dones som molt fortes, valentes, decidides i al llarg de la història hem aconseguit traspassar els límits que la societat ens havía marcat. Som afortunades d’haver millorat la nostra situació política, econòmica, etc. Però encara hi han infinites coses a cambiar si volem que les dones tinguem els privilegis d’un home. Puc deixar algunes dades molt preocupants:

DADES ACTUALS (recollides pel ministeri d’interior)

FEMINICIDIS

A Espanya cada 5 dies un home assesina a una dona.

A Argentina cada 30 hores un home assesina a una dona.

A Mèxic cada 3,8 hores un home assesina a una dona.

 

AGRESIONS SEXUALS (espanya 2016)

1246 amb penetració i 8600 sense

El ministeri d’interior estima que les agresións denunciades són un 7-10% de les agresións reals. Es a dir 12460 amb penetració i 86000 sense, que es sumen en més de cent mil agresions sexuals estimades.

Les ‘famoses’ denuncies falses són d’un 0,018%, de cada 100000 hi han 18 denuncies falses.

 

VIOLACIONS

En 2016 un psiquiàtra criminòleg dels Estats Units va voler esverinar quin porcentatje de homes violarien si una violació no tingues consequencies legals. Va agafar una serie d’homes, a la meitat els va donar alchol i a l’altre meitat no. Els va plantejar la següent situació ‘un home i una dona s’estàn enrollant, s’estan començant a treure la roba i la dona diu que vol parar que no vol seguir amb la relació sexual que estaven a punt d’establir’ el psiquiàtric els va preguntar que farien si ells fossin aquest home. El 50% dels dos grups, tant com els alcholitzats com els sobris assumeixen que mentirien, intentarien enganyarla, fer que bebés més o fer-se els sordos, etc, per establir una relació sexual.

Ara preguntava, ‘en el cas que la dona ja no volgués seguir amb aquella relació sexual la forçarieu si sapiguessiu que no te conseqüéncies legals?’. Un 30% dels homes que no havíen begut van afirmar que si que ho faríen i del 60% dels alcholitzats la violaríen.

Amb aquests resultats s’ha arribat a la conclusió estadística que un de cada tres homes violaría si aixó no suposes consequéncies legals.

 

VIOLENCIA DE GÉNERE O MASCLISTA DOMESTICA

Hi ha diferents tipus de violencia doméstica; la psicologica, econòmica, sexual, física, etc.

En 2016 van haver 360 denuncies de violencia masclista al día. En total en 2016 més de 142000 denuncies, tant denuncies efectuades per dones com per homes.

El 84% eren dones, el 16% homes, cal dir que del 16% de les denuncies posades per homes el 80% denunciaven violencia per part d’un home.

En conclusió un 3% de la violencia de génere va ser comés per dones. Per tant l’argument de ‘als homes també ens maltracten’, sí, n’hi han però podeu veure el porcentatge, són casos aïllats, no hi ha un problema social de dominancia o opresió per el que no es necessari protegir al colectiu. També podriem afegir que no vivim en una societat on eduquen i inculquen valors masclistes on es posa a l’home per sobre de la dona.

 

No sé a vosaltres però a mi s’em posa la pell de gallina només de pensar en la nostra societat. Per cert, ho he marcat com a cultura i opinió perquè en aquest article expresso la meva opiniò pero alhora crec que és cultura saber sobre l’actualitat de les dones.