El divendres 13 d’octubre els alumnes de 3r d’ESO vam acabar la situació d’aprenentatge 301. EL COS ES MOU: EL TEMPS I EL RITME. Aquest tancament va ser una mica estrany, ja que va començar a la segona hora després d’Educació Física, és ha dir a les 10:30 després de fer el primer pati de 30 minuts.

En aquesta segona franja horaria, vam veure una pel·lícula, aquesta es deia “IN TIME” que  tractava de les diferents classes socials.

La pel·lícula transcorrer l’any 2161, on el gen de l’envelliment humà ha estat desactivat. En complir els vint anys, les persones deixen d’envellir, y utilitzen els seus rellotges de vida, que porten el compte enrere com un rellotge digital en els seus avantbraços esquerres.

El temps de vida s’ha convertit en «diners» i és la forma amb què la gent paga les seves necessitats. Els rics poden viure eternament, mentre que la resta ha de negociar o demanar préstecs per poder viure el dia a dia. Cada persona viu en una «zona horària» diferent, segons del seu estatus social. Els pobres viuen en els guetos de Dayton. Per a ells, la feina de cada dia serveix per guanyar un parell d’hores més de vida que també hauran d’utilitzar per pagar les necessitats diàries. Els rics viuen a la luxosa New Greenich i poden viure durant segles o mil·lennis en funció de la quantitat de temps que han adquirit. Cada «zona horària» està tancada amb murs on es cobren peatges a temps cada vegada més costosos per evitar que la gent «pobra» pugui creuar o emigrar a llocs de nivells socials més alts.

Will Salas haurà el protagonista a de sobreviure amb Sylvia Weis, filla d’un home multimillonari. Aquest, més tard es convertiran en uns lladres que donen lo robat als pobres. Aquests també hauran de escapars-se dels guardians del temps que els pesrsegueixen.

 

Després de veure aquesta pel·lícula hem fet 3 coses:

  • Primer pensar i escriure les despesses de temps que vam fer durant la setmana, és a dir, quant de temps hem utilitzat per a fer una cosa o altre.
  • Tot seguit hem fet una feina més elaborada que la anterior, consistia en pensar una posible segona part de la pel·lícula, tenint en compte dos conceptes, el capitalisme darwinià i la riquesa distributiva. Un cop fet aquesta activitat l’hem posat en comú entre tota la classe.
  • Per acabar hem acabat responent 3 qüestions que serien la valoració de la situació. Aquestes eren “Què hem après”, “què ens ha agradat” i “què canviaríem”.