Avui dia 30 de gener els alumnes de 3r d’ESO, és a dir, nosaltres hem tingut una sortida amb l’Institut Nàutica del Grau Superior de Salvament i Socorrisme.
Per començar, abans de l’activitat, vàrem fer les dues primeres hores de classe i més tard a les 11:00 del matí, trenta minuts començat la segona classe, els alumnes de l’institut de Nàutica han vingut per explicar-nos i parlar de manera teòrica i pràctica sobre tres tallers diferents: Aquests eren la reanimació cardiopulmonar (RCP), els primers auxilis i què és ser un socorrista (la nostra classe va fer les següents activitats en el mateix ordre que les he anomenat).
Cada grup de classe feia els tres tallers diferents, és a dir, un cop acabat el taller es rotava de manera consecutiva fins a haver-hi arribat a la tercera classe (en el nostre cas 3rB) que aquella era l’última.
Personalment penso que a la nostra classe i sobretot a mi, el taller que ens va agradar més va ser el primer, ja que ens ho van explicar tot de manera molt teòrica, però pràctica i dinàmica. A més a més també penso que va ser en el que vam aprendre més.
El que vam aprendre en aquesta classe (RCP) va ser el següent: per començar saber què és el PAS, que aquestes sigles volen dir protegir, avisar i socórrer, saber actuar davant d’un accident en cas que una persona es desplomi, que aquest té dos variables, com actuar en cas de si està o no conscient, si respira o no. En cas que estigués inconscient s’aplicava les maniobres del PLS (Posició Lateral Segura), la maniobra de “front-mentó”, el DEA i més.
La segona activitat va empitjorar una mica, però no va ser completament inútil, a reves molt útil, però no tan dinàmica i divertida com l’anterior. Aquesta activitat tractava dels Primers Auxilis (cosa que vàrem començar a tractar amb la professora d’Educació Física, la Txell). El que vam aprendre va ser que podien haver-hi cinc tipus d’emergències en els primers auxilis: les cremades, els ofegaments, les hemorràgies, els cops o contusions i per últim fractures. Ens van explicar com eren cada una i els graus que hi podien haver, és a dir, si era una ferida lleugera o de poca importància o greu. Tot i això, però el que ens van explicar més va ser el tema dels animals i el perill d’aquests en els mars. Ens van explicar sobre els efectes que ens podien produir alguns d’ells, on es trobaven aquests animals i què podíem fer en cas que ens piques o mossegues, anar al socorrista. Per últim de tot ens varen explicar què fer en cas d’asfíxia (millor manera animar que tossí), i actuar en cas que hi hagi una obstrucció en la nostra vies respiratòries i la maniobra de Heimlich. Personalment va ser una bona activitat, tot i que hauria estat bé alguna cosa més dinàmica.
A l’última activitat, no m’ho vaig passar gaire bé (potser és que ja estava cansat), ja que no va ser gaire cosa, només vam veure què fa un socorrista, identificar els diferents socorristes que hi ha (de platja, de riu, piscina, etc.), quins materials s’utilitzen per al socorrisme i com poder arribar a ser un socorrista.
En general va ser una bona activitat de la situació d’aprenentatge.
Comentaris Recents: