Avui, dia 24 d’abril, tots nosaltres, l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Viladomat hem anat a l’IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya). Com en la situació actual SA_307 estem parlant d’estadística a matemàtiques, aquesta sortida ens ve perfectament per complementar el tema, encara que més ben dit el tanquem.
Aquest vegada, la sortida que hem fet o la xerrada que hem fet a l’IDESCAT en la situació corresponent (l’estadística) ha durat aproximadament quatre hores. He de dir que no sé si ha estata molt corresponent, ja que hem presensiat en persona l’avorriment. En un principi hem anat a IDESCAT per parlar sobre l’estadística o per parlar com es creen o s’han de crear les gràfiques. Però veritablement només hem anat allà a parlar sobre com cercar adequadament les dades en la seva pàgina web i el procediment que seguien per recol·lectar tota la informació adient. Tot explicat per la Coordinadora de Serveis d’Atenció a l’Usuari, Lourdes Alonso.
Per començar ens han explicat què és l’IDESCAT, un centre d’estadística, el més gran de Catalunya el qual recull dades de tot tipus, que principalment són dades demogràfiques i d’àmbits socials (en altres paraules turisme, població), però també d’economia, els sectors econòmics, el territori i molt altres més. La part “interessant” d’aquest tema era com recollien les dades a l’IDESCAT.
Després en ha explicat sobre la seva pàgina web, la pàgina ofical de l’IDESCAT, que ens ha explicat com navegar per la pàgina, ja que és molt difícil trobar un tema, a explicat formes de ser més ràpids i eficients a l’hora de cercar un tema. També ens va explicar que enviaven qüestionaris a totes les companyies i empreses possibles per rebre informació sobre els negocis, productes. Si eren hotels, de turisme, demografia… I que a més poden multar a les empreses que no decideixen contestar aquests qüestionaris.
Finalment vam acabar, després de que ens expliques només dues coses (com navegar per la pàgina web i com recullen les dades) sobre l’IDESCAT, fent un “joc” amb els noms d’alguns alumnes. Una opció de l’IDESCAT és poder veure quantes persones arreu de Catalunya tenen el teu nom o el teu cognom.
En conclusió, crec que us heu d’imaginar una persona que triga en explicar dues coses en dues hores, és un avooriment. Que a més a més tot el que va explicar aquella senyora en ho podria haver explicat la nostra professora de matemàtiques, la Maria José. També s’ha d’admetre que l’ambient i comportament de l’alumnat no ajudava gaire a què la xerrada fos dinàmica.
Personalment penso, que l’any que ve no haurien (els professors) de repetir aquesta sortida als futurs alumnes de tercer d’ESO, ja que ha estat poc interesant, a més a més no ha estat una sortida molt lúdica i encara menys per tancar el tema de l’estadística a matemàtiques. En canvi reconec que la que varem fer per obrir la situació amb Lourdes Rodero va estar molt bé
Comentaris Recents: