El divendres dia 14 de Març, 25 alumnes de quart de l’ESO de l’institut Viladomat, hem anat a la Unitat de salut sexual i reproducció. Potser us pot sobtar que la xerrada l’haguéssim fet només 25 alumnes, però el motiu és perquè hi havia convocada una vaga d’estudiants pel fet del Canvi climàtic (ecologisme). Per la qual cosa, molts de nosaltres no varen anar. No obstant això, hi aniran el dilluns dia 17 de Març, és a dir demà.

La sortida va començar a les 11:00 del matí (a l’hora de Biologia) que és quan vam sortir de l’institut per anar a fer la xerrada al CAP de Numància (situat a Numància, 23 · 08029 Barcelona). Aproximadament vam trigar 20 minuts a arribar. Un cop allà, vam pujar a la planta de ginecologia on finalment seria la xerrada. Vam seure uns cinc minuts aproximadament en una mena de sal d’espera i allà ens vàrem separar en dos grups.

El primer grup (on estava jo) vam entrar en una sala que hi havia al costat. La xerrada ens la van fer dues dones. Aquestes ens van explicar una mica per sobre en què consistia la seva feina i després vam fer la primera activitat. Resoldre dubtes (sexuals) que tinguéssim. Així doncs, vam escriure en un paper els dubtes que teníem i després els vàrem resoldre de manera conjunta. Certament, en general ens van resoldre molts dubtes que en teníem i ens va servir de molt. Encara que a les noies més, ja que en certa manera van preguntar més i estaven més interessades, a més a més que la xerrada estava més especialitzada en noies adolescents que no pas en nois.

Després d’un llarg temps per resoldre dubtes ens van explicar diferents mètodes anticonceptius que es podien utilitzar, que òbviament la majoria eren per a dones.

Finalment ens van ensenyar com s’havia de posar un condó i ens en van donar un a cadascú que ho desitjava (tothom en va voler).

Veritablement, penso que va ser força interessant i que per adolescents de la nostra edat xerrades d’aquest tipus ens va molt bé per resoldre molts dubtes que tenim i mites que sentim. Han sortit temes molt interessants dels quals no era conscient. A més a més la xerrada ha estat molt fluida i donaven peu a interactuar i intervenir quan volguéssim o tinguéssim algun dubte. Malauradament, com he dit la xerrada estava més especialitzada en noies adolescents que no pas en nois. No obstant això, també és bo que els nois coneixem sobre el cos de les noies i sobre els dubtes que tenen.