La pel·lícula de Gattaca tracta sobre un noi que no ha estat fet en un laboratori. A la peli, es diu que si no has estat concebut en un laboratori amb ajuda dels metges, ets un invàlid. La gent vàlida ha estat feta al laboratori i tenen moltes més possibilitats a la vida. La gent vàlida té pisos grans, feina i es poden permetre luxes. En canvi els invàlids viuen on tot està brut i no tenen possibilitats. En Vincent és un invàlid que descobreix a un home en Jerome, que va en cadira de rodes. En Jerome li deixa ser ell a canvi d’un lloguer. Ser ell implicava canviar-se la sang, l’orina i les impremtes digitals. Així que fan tots els processos perquè en Vincent sigui en Jerome. En Vincent ara ja Jerome, treballa on la gent que vol anar a l’espai i al final, ho aconsegueix.

Creus que la nostra societat tothom té les mateixes oportunitats? Pots establir alguns factors que justifiquin la teva resposta anterior?

No. Hi ha gent que té menys possibilitats a la vida simplement per conceptes o econòmics o socials.

Què diries d’un món dividit amb persones “vàlides” i altres “invàlides”. T’agradaria de viure-hi?

Em sembla que un món dividit no seria un sistema just. La gent invàlida, clarament, no tindria les mateixes oportunitats que la gent vàlida. Si una persona vàlida passes a ser invàlida, les coses canviarien. Igualment, una societat així no és viable i no seria justa.

Imagina que pots triar totes les característiques d’un fill o filla: sexe, intel·ligència, prevenció de malalties, color d’ulls, alçada, caràcter, afeccions, possible professió, etc. Et sotmetries a proves? – T’agradaria de viure en un món com el que es descriu, on tothom fos “perfecte” i ja sabessin com els anirà la vida i quan, com i de què moriran?

Si en un món tots fóssim perfectes no tindria gràcia. La gràcia de les societats és que hi hagui gent diferent. Si tots fóssim iguals, ningú destacaria, les coses serien per tothom igual. Segueixo pensant que si no existissin les persones que fan que la societat canviï, que fan que la societat es replantegi coses i que fan que la societat sigui millor, la societat sencera seria avorrida.

d. Quina temàtica planteja al teu parer la pel·lícula? 

Que els sacrificis que ha de fer una persona per ser acceptada una societat, inclús canviar-se de sang, són molt forts.

e. Què és el que més t’ha cridat l’atenció

Que tot es basava en l’anàlisi de sang, i d’orina. Inclús una entrevista de feina.

f. Què creus que no has comprès?

Perquè la societat arriba tan lluny en voler tenir les coses sempre controlades, tot perfecte.