Durant els camps d’aprenentatge d’aquest any hem realitzat un munt d’activitats interessants, però sens dubte les dues activitats que més m’han agradat han estat: l’activitat de l’escriptura dels monjos i una de les activitats d’arquitectura que varem fer.
L’activitat de l’escriptura medieval va començar amb l’explicació dels components de la tinta i la manera òptima amb el quals s’han de barrejar per aconseguir la tinta. A continuació vam anar al bosc per dur a terme dos experiments amb el sulfat de ferro i els llocs on el podem trobar. Posteriorment vàrem tornar a l’aula per a crear la tinta tal i com ens havien ensenyat. Un cop acabada la tinta i més tard del dinar vam practicar la cal·ligrafia que utilitzaven els monjos, en el meu cas la finalitat era poder escriure “Ego sum rex Bernat” que en català vindria a ser “Jo sóc el rei Bernat“.
L’altra activitat, una de les d’arquitectura que vam fer també fou molt interessant ja que en el meu grup varem treballar la volta de canó. Per fer-ho vam muntar l’estructura tal i com la muntaven en aquella època però molt reduït. En lloc de fer-ho amb pedres ho vam fer amb fustes i al acabar l’obra arquitectònica en varem observar i analitzar les parts.
Una anècdota que em va semblar molt interessant fou la història d’un monjo convers que va donar la seva vida per a protegir l’entrada de gent sense accés al bosc. Ara aquest la tomba d’aquest monjo es pot veure al terra del claustre. Aquesta anècdota em sembla molt interessant, però no m’agrada gens que l’església tingues el dret de controlar el bosc, que hauria de ser de tots, però igualment és una anècdota que em se