Aquesta entrevista és realitzada a un professor de història de la universitat UB, l’Àngel Casals. L’Àngel parla de la història de la privacitat, i per a començar parla de la primera invasió de privacitat que va ser portada davant la llei. Aquesta fou la història de la invasió de privacitat a Giussepe Mazini, Giussepe Mazzini va ser un polític italià que, degut a les seves idees polítiques es va haver d’exiliar al Regne Unit, tot i haver-se exiliat al Regne Unit, Itàlia va demanar que a Giussepe se’l controlés i se li vigilés la correspondència degut a que era un terrorista. Encara que en Mazzini no feia res il·legal al Regne Unit, el ministeri d’interior britànic va accedir i quan en Mazzini se’n va adonar o va portar al parlament, el poble del Regne Unit, tot i saber que les coses d’aquest tipus és duien a terme, en veure, que això es feia de forma arbitraria, va causar gran rebombori.
En acabar aquesta anècdota l’Àngel passa a parlar de que la privacitat és un concepte que ha anat augmentant amb els avenços dels anys i els canvis de la societat. Per a argumentar això explica com, a la prehistòria no existia el concepte de privacitat, com després, a l’edat antiga, els romans entenien el concepte de la privacitat, però que l’entenien de la família enfora i com a l’edat mitjana ja hi havia un concepte de privacitat bastant més avançat, tot i que hi seguissin havent-hi coses que avui en dia ens xocarien molt, com ara que, en matrimonis en els qual hi havia en joc un dinastia, la nit de noses un notari entrava a l’habitació a comprovar que el matrimoni consumava.
Per a començar el tancament d’aquesta entrevista el professor parla del conflicte que crea el fet de que, aparegui un estat que quan té por a perdre el poder espiï, ja que fins al moment l’espionatge és limitava a l’espionatge entre veïns, també esmenta com en Richelieu es va fer el pare d’aquest concepte amb la seva famosa frase, “doneu-me dues ratlles escrites per un home i jo trobaré motius per condemnar-lo”. Finalment, l’Àngel acaba parlant de els liberals dels segles XVII com ara John Locke que el que plantejaven era que el poder tingués uns límits sobre l’individu, que no podes saltar.
Per a visualitzar l’entrevista fes click aquí i selecciona el vídeo “defensa de la privacitat”.