Avui els alumnes de 2n hem anat a fer una sortida al Barcelona Supercomputing Center. El BSC Mare Nostrum és una instal·lació científica i un centre de recerca públic. El nom que s’utilitza és BSC i és per referir-se a les diferents actualitzacions del supercomputador. Aquesta BSC és la més potent d’Espanya i està situada a Barcelona. Aquest supercomputador és el quart que tenen al lloc on hem visitat i té un rendiment de 14 Petabytes.

Aquest supercomputador s’utilitza per simular coses que amb un ordinador normal podria tardar uns 30 anys. Un exemple que ens han donat és que amb aquest supercomputador podem saber com evolucionarà un incendi que està passant en aquell moment. Això m’ha sorprès bastant, perquè pensar que poder saber el que passarà en un futur molt proper ha d’estar molt divertit. També m’ha agradat molt saber que estaven contant totes les estrelles de la galàxia amb aquest supercomputador.

Aquest vídeo que ens han ensenyat per explicar els projectes que feien m’ha agradat molt. Era molt interessant. El mostro aquí l’enllaç per si ús interessa.

https://www.youtube.com/watch?v=S9YPcPtPsuY