Aquesta cançó de Jorge Drexler que es diu “Milonga del moro judio” i és una cançó de pau, que ens diu que les persones han d’estar per sobre de les idees, de les religions, de les banderes i de qualsevol altre símbol. I, que mai els homes haurien de matar en nom de tot això, ja que el respecte cap a les altres persones hauria de ser més important que tots aquests. Si tothom tinguéssim aquesta prioritat, no existirien les guerres. Ell no es sent representat per cap creença, bandera, color de pell… La imatge va desapareixent perquè ell no se sent identificat amb cap idees, religions…

La identitat cultural és un conjunt de creences. Jorge Drexler al Ted Talks explica que la cançó la va compondre a partir de diferents dècimes i un vers que li van donar escrit en un posagots. També diu que encara que nosaltres ens sentim d’una identitat, com per exemple Catalans, no tothom s’identifica així encara que parli català o visqui a Catalunya.

Ara que he escoltat aquesta milonga i les paraules de Jorge Drexler, em sento bastant identificada amb ell, ja que et pots sentir d’una identitat i no és dolent, mentre que les persones no estiguem per sobre de les religions, les banderes o qualsevol altre símbol que ens pugui identificar d’una manera, que potser no és amb la que realment ens volem identificar.