Els dies 10-11-12 i 13 vam anar de Camp d’Aprenentatge fins a Espluga de Francolí. Allà vam estar fent varies activitats relacionades amb l’època medieval. Una de les que més em va agradar va ser fer la tinta i l’escriptura amb tinta i ploma.

Primer vam anar al bosc per buscar fulles d’esbarzers, que era un ingredient que necessitàvem per fer la tinta, però com va començar a ploure no vam poder acabar de buscar tots els ingredients i vam tornar a fer-los amb ingredients químics. Cada grup es va encarregar de fer la barreja d’un dels ingredients i més tard les vam repartir i vam fer la barreja. Quan ja teníem la tinta ens van repartir una mica per cada parella i vam començar a practicar l’escriptura amb ploma en un full i més tard, en una plantilla de línies.

Quan ja vam fer tot l’abecedari vam escriure qualsevol cosa en un tros de papir. Jo vaig escriure Laia Pi.

La segona activitat que més em va agradar va ser la visita al monestir. Allà vam poder entrevistar a un monjo i preguntar-li qualsevol dubte relacionat amb el monestir. Després vam poder visitar diferents parts del monestir, com la cuina, la biblioteca, l’església, els dormitoris, la sala capitular… Em va semblar molt interessant. A més vam poder anar a veure el vespre.

Una anècdota que em va passar és que quan estàvem escrivint amb tinta, em va saltar una gota i per sort la vaig poder esquivar. En aquell moment jo no sabia que l’havia esquivat i em vaig passar més d’un minut buscant la taca de tinta.