El documental comença amb una sèrie d’imatges parodiades sobre un nen trobat mort a les costes del mar de Turquia. Una de les paròdies que més crida l’atenció és la del nen mort amb un text al costat dient: Gràcies mon. El món està molt malament i per culpa d’això passen casos com el del pobre nen turc.
Molts països europeus podrien evitar totes aquestes morts i pèrdues si obrissin les portes o obrissin vies legals per als refugiats. Hongria (país europeu ha començat a fer barreres i tanques de més de 175 km per tal d’evitar el pas dels refugiats. Barreres de ciment i tanques de 1,5 i 4 m de fils ferro afilats. Hongria en aquest cas és un dels països que creuen que els refugiats venen al seu país perquè busquen feina i són pobres, però un dels principals motius de la immigració és la guerra civil a Síria. I també perquè gent com ara dels països de Turquia i Jordània són refugiats pel fet que cada cop s’estan quedant sense recursos com ara aliment.
Molts dels refugiats com ara de Jordània fent la ruta cap a Europa passant per països com ara Síria, Turquia, Grècia, Macedònia… Els quals s’han vist obligats ha aixecar barreres fent que els immigrants es vegin obligats a creuar per el mar. Això provoca que molts dels refugiats morin ofegats. Hi ha més de 310.000 refugiats que han fet aquesta ruta. Molts dels refugiats (120.000) també creuen des de Líbia, travessa’n també d’aquesta manera la mar Mediterrània.
Tornant a Hongria, els refugiats que intentant travessar la frontera (on la barrera no arriba) són perseguits per nombrosos policies que els volen agafar.
A Hongria i això és bastant impactant, un 66% de la població pensa que són una amenaça pel país i un 19% pensen a què se’ls hauria d’acollir.
Cap a la meitat del documental entrevisten a un dels directors generals de metges sense fronteres: Joan Tubau. Comença explica-nos com ells, Metges sense fronteres èpoques com ara Primavera, la qual fa que gràcies al bon temps molts refugiats creuin el Mediterrani, ela ajuden a arribar el més aviat a costes properes i desembarcar. En Joan Tubau ens explica també com a principis d’agost embarca’n en el Dignity First van observar un naufragi dels quals més de 200 persones van acabar ofegades. Això suposa que la majoria dels tripulants de Metges sense fronteres, amb la missió de salvar-los acabin tristos i desesperats.
La solució que planteja en Joan és de donar un passatge legal a tota aquesta gent que intenta creuar les frontes dels països. I donant refugi i cases a els refugiats.
Maneres de creuar i de viatjar que tenen els immigrants:
– Trens de carrega.
– Caminant.
– Pel mar.
L’opinió personal esque hem d’obrir les portes als refugiats i a la gent de Síria. Per la raó de què ells marxen per culpa de la guerra i no de la pobresa.
Quant no tens on anar, ningú t’acull, ets una cosa rara, et fan mal i es penen que pot ser un problema per la societat et sents com un tauró més nedant en aigües brutes.