En aquesta situació a l’assignatura de tecnologia vam fer el muntatge d’un espectroscopi. Per tal de poder procedir amb el muntatge, vam haver de sotjar unes plantilles al Moodle en les quals hi havia les mesures exactes que ens van permetre poder construir el nostre propi espectroscopi.
Després de muntar-lo el resultat va ser el següent:
Perquè l’espectroscopi fes el seu ús, vam posar un CD o DVD a la ranura de la cara oposada a l’ull de l’espectroscopi. Després, per a poder utilitzar correctament el nostre aparell de reflexió d’espectres de llum, vam posar el disc i vam introduir el nostre ull a la ranura frontal per a veure l’espectre de la llum desitjada. Després vam fotografiar al resultat. Aquests són els espectres que vam adquirir al posar dit aparell casolà al feix de llum escollit:
Aquest espectre el vam poder obtenir gràcies a posar l’espectroscopi sota una finestra per la qual entrava llum solar, natural.
Aquest és l’espectre de la llum que emergeix del color groc que vam projectar a la pantalla digital que tenim a l’aula.
Aquest espectre és el que s’adquireix a partir d’una petita bombeta que ens va cedir el professor Jordi Servat per a poder dur a terme la tasca encarregada.
Aquest espectre rosat amb un to púrpura desdibuixat al fons gairebé difuminat, és el que s’obté a partir de la llum que expulsa el color rosa.
Aquest espectre de llum clara i brillant en la qual es pot apreciar un petit arc de Sant Martí, la vam poder captar a partir del procés que vam executar. Es tracta de l’espectre de la llum artificial que il·lumina l’aula de 3rB. Per a assolir el nostre objectiu i acabar tenint aquest espectre, ens vam haver-hi d’enfilar damunt una cadira i poder disparar la fotografia que podeu analitzar i que s’hi troba davant els vostres ulls.