Tancament situació 401

Aquest 23 d’octubre hem vist una pel·lícula anomenada La ola (Die Welle). A continuació us deixo la fitxa tècnica:

Direcció: Dennis Gansel

Guió: Dennis Gansel y Peter Thorwart; basat en el relat curt de William Ron Jones i en l’obra de Johnny Dawkins i Ron Birnbach.

Producció: Christian Becker, Nina Maag y David Groenewold.

Música: Heiko Maile.

Fotografia: Torsten Breuer.

Muntatge: Ueli Christen.

Interpretació: Jürgen Vogel (Rainer Wenger), Frederick Lau (Tim), Max Riemelt (Marco), Jennifer Ulrich (Karo), Christiane Paul (Anke Wenger), Elyas M’Barek (Sinan), Cristina Do Rego (Lisa), Jacob Matschenz (Dennis), Maximilian Mauff (Kevin), Ferdinand Schmidt-Modrow (Ferdi).

Sinopsi:

La pel·lícula és protagonitzada per un professor anomenat Rainer Wenger a qui se li acudeix la idea de replicar un règim totalitari a partir d’un joc de rol amb els seus alumnes. Al principi els alumnes van respondre a una pregunta molt senzilla: “Ara mateix pot existir un dictador?” a la qual van respondre que no, el que el profesor vol fer-los entendre és que perfectament és possible un règim totalitarista.

Passat un temps els alumnes s’impliquen més en el moviment (La Ola) posant-li nom i convidant als demés alumnes a unir-se, fins al punt de ser quasi 30 persones. La pel·lícula s’enfoca en veure l’evolució conjunta del grup, centrant-se així en els canvis  de comportament  segons si ets dintre del moviment o no. 

Opinió personal:

En general la pel·lícula com a concepte m’ha agradat molt, però crec que podrien haver-la allargat i resoldre alguns dubtes del final com per exemple: per què empresonen al professor? o hi ha judici? Que hi passa al judici? 
Coses que estaria bé poder saber però que no son explicades en cap moment. Però per tot el demés crec que la pel·lícula és molt bona i sincerament la recomano molt.