Grup 4: Lluc Zeze, Abel Nuñez i Gemma Sauch

La nostra hipòtesi és que creiem que a Madrid hi ha més gent vacunada que a Barcelona. Per descobrir això hem fet una recerca de les dades hi hem trobat dues pàgines on ens donaven el tant per cent de la gent vacunada.

A Madrid hi ha un 80,57% de la població vacunada, en canvi, a Barcelona un 80,41%, el que confirma la nostra hipòtesi.

A part de la falta de vacunes, molta gent no es vacuna per moltes raons, però per fer-ho més fàcil s’agrupen en grups.

Els antivacunes que són els que s’oposen a vacunar-se, no només contra la covid, sinó també a administrar-se qualsevol altre tipus de vacuna. Romeu destaca que acostumen a ser el grup més sorollós.

Els desconfiats que no són antivacunes en general, però sí que tenen reticència i esperen que primer es vacuni la majoria de la població. Quan comproven que no passa res, es decideixen a vacunar-se.

Persones descuidades que Romeu destaca que són un grup de gent que “va més a la seva i no donen tanta importància” a la vacuna. La psicòloga destaca d’aquest grup que ho fan a “última hora” quan es converteix en “urgent i necessari.

Sense percepció del perill són un grup de gent que creuen que no estan afectats per la covid, que, segons Romeu, “s’ho miren de lluny, això no em passarà a mi”. Està format sobretot per gent més jove i persones sense una “sensació de responsabilitat personal i col·lectiva”.

Antivacunes: són els que s’oposen a vacunar-se, no només contra la covid, sinó també a administrar-se qualsevol altre tipus de vacuna. Romeu destaca que acostumen a ser el grup més sorollós.

Desconfiats: no són antivacunes en general, però si que tenen reticència i esperen que primer es vacuni la majoria de la població. Quan comproven que no passa res, es decideixen a vacunar-se.

En conclusió a Madrid hi ha un percentatge de persones més alt vacunades, amb un petit avantatge de 0,16%.