L’ESCOLA ON ANAVEN ELS MEUS PARES

Jo us explicaré l’escola on anava el meu pare.

La seva escola es deia Gregal, situada al barri del Besós,anomenat així per la proximitat a la desembocadura del riu Besós. Es tractava d’un barri obrer, que vol dir que majoritàriament hi vivien persones de classe treballadora.

Era una escola que volia treballar de manera diferent a la que es treballava llavors. Les decisions sobre el funcionament escolar es prenien entre tota la comunitat educativa: mestres, professores i professors, mares i pares, i els alumnes, que això ara rep el nom de Consell Escolar. 

No era una escola que utilitzessin en excés els llibres, utilitzaven uns dossiers preparats pel professorat.

També hi havien espais d’assemblea setmanals on hi treballaven totes aquelles qüestions relacionades amb l’educació que cadascú volgués aportar, ja fossin des dels conflictes que a algú afectessin, fins a propostes relacionades amb els interessos de cadascú.

El meu pare m’ha explicat que era una escola força semblant a la nostre: que vol canviar el mètode de treball que s’utilitza en general.

Hem trobat una pàgina per a qui vulgui saber més coses d’aquesta escola tant interessant.   Preme-ho aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *