Dia Internacional de la Sordesa

El Dia Internacional de la Sordesa se celebra cada any, des del 1958, l’últim diumenge de setembre.

A classe, el 29 de setembre de 2019 en van fer una petita explicació d’aquest dia, ja que l’institut Viladomat és un centre d’agrupament d’alumnat sord en modalitat oral, és a dir, sords que es comuniquen per la parla. Aquests alumnes, gràcies a les ajudes d’especialistes poden seguir sense gaire o cap problema les classes, igual que els alumnes sense cap defunció d’oïda.

A l’insti, hi ha a algunes aules un semàfor connectat a uns sensors que hi ha distribuïts per la classe que consti amb aquest semàfor de soroll. Depenent del soroll que hi hagi en un moment donat a la classe, el semàfor pot estar il·luminat de color verd, ambre o vermell. Si hi ha poc soroll està il·luminat el verd i si n’hi ha excessiu soroll el vermell, i en el cas que hi hagi soroll però no molt elevat el color és l’ambre.

El 29 de setembre vam parlar, com ja he dit, d’aquest dia i vam fer algunes activitats. També vam veure uns vídeos sobre gent sorda que escoltaven gràcies a uns audiòfons. Aquesta gent explicava que al principi encara que portessin els aparells, s’havien d’adaptar a portar-los i a sentir amb ells, però que al principi només sentien sons que sense tenir res a veure s’assemblaven al galop d’un cavall.