Avui divendres 16 de novembre de 2018, hem anat tots els alumnes de 4t d’ESO a veure una representació anomenada ‘Festa de balls per salvar el món’. Era a la sala d’actes del Centre Cívic i Cultural Urgell. Una producció de ‘La generació feliç’ que buscava la ironia de ballar mentre rememoraven esdeveniments terribles.

Durant tota l’obra els protagonistes presentaven la idea que com a conseqüència de balls com ‘Aserejé’, ‘Gangnam Style’, ‘Grease’, ‘La lambada’, ‘Los pajaritos’, ‘Single ladies (Put a Ring on It)’, ‘Thriller’, etc. Havien passat catàstrofes com la de les torres bessones, la bomba d’Hiroshima, l’acceptació d’armes de foc a Espanya, el cop d’estat de Tejero, la invasió d’Iraq, el tsunami a l’Índia, etc. L’objectiu era que ens conscienciéssim de la inhumanitat que estem agafant, el fet de ballar quan ens explicaven catàstrofes mundials era irònic. Finalment presentaven la idea que un meteorit s’aproximava a la Terra i havíem de fer un ball per a evitar la catàstrofe. No funcionava així que com a conclusió deien que reconstruirien la societat.

M’ha agradat la idea de fer ballar al públic i la conclusió pacifista i humanitària però crec que ha acabat de faltar alguna cosa, potser si tot el públic s’hagués animat la sensació final seria més satisfactòria. En general m’ho he passat bé.

Clica la imatge per  accedir al tràiler de l’espectacle!