Avuí día 3 d’abril per començar la nova situació sobre dades ha vingut la profesora Lourdes Rodero que és experta en estadística i probabilitat. Ens ha presentat varis casos on les estadístiques eren presents perquè entenguem com es poden aplicar i usar les estadístiques.

El cas que més m’ha impactat ha estat el primer, sobre la colera que va aturar John Snow gràcies a un mapa on va marcar les morts per còlera amb ratlletes, al districte del Soho. El senyor Snow es va donar compte que les morts es situaven al voltant d’un pou i els síntomes de la colera eran intestinals. Gràcies a aquesta estadística John va poder fer que tanquessin el pou i com estava en el cert va parar la colera.

Resultat d'imatges de john snow coleraResultat d'imatges de john snow colera

Desprès també ens ha explicat com es pot saber quin número de corredors hi ha en una cursa només veient alguns dorsals de corredors:

Imaginem que els números que veiem són els seguents; 13, 41, 22, 18, 36, 20, 34.

Podríem deduir que com el número més baix és 13 i el més alt 41, sumant 13 a 41 tindríem aproximadament el número total de corredors. Es a dir 44 aproximadament. Aixó va servir als que espiaven als alemanys durant la guerra per contar quants tancs teníen.

Resultat d'imatges de corredor carrera