A classe vam veure un documental que tractava sobre els refugiats. Aquest documental és del canal “324”. A mi m’ha semblat que era com una crítica cap als països que estaven en contra dels refugiats. M’ha semblat bastant interessant, ja que hi havia algunes coses que no sabia, com per exemple que van treure una valla perquè passessin els immigrants, però alguns anys després el van tornar a ficar. També explica quants immigrants es varen traslladar, i bastants més coses, aquí teniu l’enllaç amb el documental si us interessa:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mon-324/el-naufragi-europeu-davant-la-crisi-de-refugiats/video/5551141/

Aquí teniu un breu resum sobre el documental:

L’arribada massiva d’immigrants ha sigut bastant gran, i perquè ha passat?A passat, ja que Síria ja no es pot viure a l’interior per la guerra, i els països veïns s’estan quedant sense recursos amb l’arribada de nous refugiats, amb el qual, els refugiats estan obligats a viatjar a UE, per tenir bona vida i per sobreviure. Ara més de 310.000 persones ja han fet aquest recorregut. Hi han arribat més de 450.000 persones a través del mar l’any 2015. Els diversos països que rodegen Síria han fet fronteres perquè així ja no poguessin passar, però cada cop venen més i ja no saben que fer.

Un dels països que més acull als refugiats és a Suècia. I Europa es gasta més diners en la deportació d’immigrants que en ajudar als països que ho necessiten.