Nikola Tesla, va néixer a Croàcia, 10 de juliol de 1856 i va morir a la Ciutat de Nova York, el 7 de gener de 1943, ell va ser un enginyer elèctric servo-estatunidenc que va inventar la corrent alterna.

En 1881 viatjà a Budapest per treballar en una companyia de telègrafs nord-americana, subsidiària de Thomas Alva Edison. El 1884 es va traslladar a Nova York, gràcies a l’oferta de feina que li va fer Edison.

Nikola de jove

Edison li va prometre que li donaria 50.000 $, si feia algunes reparacions importants en la seva empresa, clarament, Edison no li va donar. Nikola se’n va anar estafat i cabrejat, i va buscar a una altra persona perquè contribuís en el seu projecte, aquest va ser Westinghouse, que li va haver de suplicar que trenques el contracte que ell va fer amb Westinghouse.

 

Aquest contracte era que li donaven 60.000 $ i un tant per cent de diners amb la seva creació. Després Westinghouse va guanyar uns quants milions, ja que es va quedar amb totes les patents de Nikola. Després va tornar a buscar a una altra persona. Es va trobar a J. P. Morgan, fent un tracte del 50% cadascú, però Nikola, amb un par d’ous fregits, li va donar 51% dels beneficis a J. P. Morgan (Nikola es va quedar amb un 49%). Com que els ingressos de l’empresa de J. P. Morgan van baixar a límits extrems, va cancel·lar el projecte de Nikola.

Resultado de imagen de nikola tesla

Nikola  amb una bombeta

En conclusió, ell va ser una ment privilegiada que va “fracassar” d’una manera espectacular. En molts casos té una ment molt bona, però per a negocis, és un desastre. Si hagues triomfat i s’hagués fet famós, i no li haguessin estafat, hauria sigut molt més famós, l’energia seria gratis, i el món (suposo) no seria tan ambiciós. Em fa un mica de pena, ja que hauria d’haver viscut millor, perque era una persona excepcional i fascinant.

Fonts:

Audio 1

sapiens

Viquipedia

Imatge Nikola jove

Imatge de Nikola amb bombeta