Avui dia 3 d’abril, una noia que es deia Lourdes Rodero (professora d’estadistiques) ens ha parlat sobre les dades i les estadístiques, que gràcies a uns mètodes es van poder salvar vides, etc.
Ens a parlat de diferents situacions de l’història, un era que a Londres va haver-hi diferents epidèmies i John Snow va fer unes línies en un mapa del barri on estava l’epidèmia, aquestes línies representaven els morts, i va deduir que on hi havien més morts, era on hi havia una font (l’aigua de la font estava “contaminada” i portava la Colera, una malaltia on tens diarrees i mors deshidratat. Al final les autoritats van fer cas a John i van tancar la font. No va morir ningú més.
Una altra situació va ser en què els anglesos van fer una guerra contra uns turcs. El que passava era que els soldats es morien, però no per les bales dels enemics, sinó per les seves provisions i medicaments (que no hi havia). Florence Nightingale va anar al camp de batalla, i va deduir això que els soldats morien pels seus escassos subministraments, i va fer un diagrama de les causes de la mortalitat.
Gracies a ella va passar del 40 % al 2% de morts.
A mi sincerament ha sigut molt interessant, i e après algunes coses que no sabia, com lo de l’epidemia de Londres o lo de la nau Challenger. A més la noia s’asemblava a la Maria José.