Querida Pepeta de Joan Terrat,

Em dic David, David Muñoz, un nen de 14 anys de Wakanda, i sóc de l’any 2018. No t’espantis, tranquil·la, ara estaràs pensant que estic boig, però és la realitat. L’objectiu d’aquesta carta és saber les diferencies de les nostres èpoques.
En la meva època no treballem, estudiem per al nostre futur, o sigui, anem a l’escola, allà ens ensenyen tot tipus de coses, com sumar, multiplicar, i molt més, això servirà pels nostres treballs. Nosaltres encara no podem treballar, hem de tenir més de 16 anys per fer-ho, perquè com hem “evolucionat”, som més socials, i ara està mal vist que treballin els nens i en quasi tots els països és il·legal, però igualment hi ha nens que no es salven, i que han de treballar com vosaltres. Això passa a alguns països, per sort que no e nascut allà. A l’escola vam parlar de la vostra època, i de què treballàveu 16 hores per una misèria. Jo estic en contra de què els nens treballin, si hagues nascut a aquella època, jo hauria fet una revolució, o m’estria manifestant.
Per cert, tu que voldries ser de gran? Jo voldria ser un científic, i crear invents.
En la vostra època, que menjàveu? Nosaltres mengem de tot, peix, carn, pasta, verdures…

En aquesta imatge puc veure que no estas molt content, jo tampoc ho estaria.

En el 2018 la tecnologia a evolucionat molt, amb telèfons (és una màquina que serveix per comunicar-se amb altres persones a molta distància), també tenim una “televisió” (una màquina on pots observar imatges que es mouen), però encara que haguem “evolucionat” estem igual de fastidiats que vosaltres en el tema del futur. La vostra moneda serien les pessetes, però nosaltres ara tenim els euros, ja que ens vam unir a la Unió Europea, per temes de beneficis polítics. Hi ha crisis per tota Espanya, però el govern no fa res. I Catalunya s’ha intentat independitzar, però no ha pogut per culpa del govern.
Ara hi ha moltes persones en tot el món, més o menys unes 7.000.000.000 de persones, i no estem apretats, estem esparcit per tot el món.
Hi haurà algunes que altres guerres, però no et preocupis, a tu no t’afectarà, perquè faltan 100 anys perquè passin.

Tinc curiositat per saber com era l’ambient en els carrers, és bo? O és tètric?
Vosaltres teniu vacances? Nosaltres sí, tenim 3 mesos.
Celebreu el Nadal? I la pasqua?

No tinc més temps per escriure, si haguéssim nascut a la mateixa època, crec que hauríem sigut molt amics, encara que no et conegui. Sento que estiguis sofrint per tot això de treballar, però igualment, fica una cara contenta, perquè si somrius a la vida, la vida et somriu a tu.