El divendres 19 d’octubre, com a cada final de situació, veiem una pel·lícula sobre un tema en particular que hem estudiat. Nosaltres hem vist “Die Welle” (l’onada), aquest tracta sobre l’autocràcia.

Un professor té una idea en la setmana de projectes a l’institut de batxillerat, que tractava sobre l’autocràcia. Ell volia explica com era una autocràcia creant una.

Al primer dia (dilluns), el professor (Rainer Wenger) va explicar als seus alumnes que si algú vol parlar, que és s’aixequi de la cadira, per la circulació. També diu que li saludin i li diguin “Señor Wenger”.

Al segon dia (dimarts), van decidir portar una samarreta blanca com a uniforme. Els alumnes ja començaven a ser una mica radicals.

Al tercer dia (dimecres), van decidir el nom del grup “Die Welle”, i van fer el seu símbol. A la nit, els alumnes van començar a pintar el seu símbol per tota la ciutat, ficant grafitis i adhesius.

Al quart dia (dillous), van decidir fer el seu salut.

Al cinquè dia (divendres), va haver un partit de waterpolo, on tots els de “Die Welle” van anar per animar a l’equip. Una noia, que no estava d’acord del grup, va tirar papers per les grades, aquests deien que es pares el grup de “Die Welle”.

Al sisè dia (dissabte), el professor va reunir a tots els alumnes que participaven en aquell grup. Al final la trama fa una volta, i es que al principi el profe estava dient que “Die Welle” és la salvació d’Alemanya, però després, quan un noi es revela, l’agafen i intenten “castigar-lo”, ja que no li agradava la ideologia. El profe, ho va interrompre, i va dir que això ja no era una autocràcia, allò era una dictadura. Ell comença a dir que s’ha de dissoldre el grup, però un noi (no molt bé del cap) treu una pistola, i comença a dir que “Die Welle” és l’únic que té, etc… Al final dispara a un noi i després és suïcida. Quan tot això passa, bé la policia i detenen al professor. FI

La pel·lícula m’ha encantat, pot ser que sigui la millor que hem vist en l’institut. És molt original, fins i tot es diu que això va passar a Estats Units. És molt interessant, ja que es va desenvolupant en dies, i t’intriga i penses que faran l’endemà. El final el trobo molt sobrat, no calia que fiquessin l’escena del noi amb la pistola. I quan detenen al profe, no té molt de sentit (per a mi)

La pel·lícula la recomano, tot i que el final està molt fluix, la idea és original i és molt interessant, jo li donava un 9.5/10