DISTÒPIA

 

Distòpia: (El contrari d’utopia) Societat futurista que presenta un govern que oprimeix a la seva societat.

1984 exemple de llibre distòpia

 

Els jocs de la fam:

  • Susan Collins
  • trilogia
  • Violència més al llibre que a la pel·lícula
  • Amor

 

La planta 1.000

  • Katharine Mcgee
  • L’any 2118
  • L’edifici està estructurat per els d’abaix, els pobre, els de d’alt, els rics.

 

Fahrenheit 451

  • Ray Bradbury
  • Temperatura comença a cremar el paper
  • Societat on no es pot llegir. Hi ha bombers que cremen els llibres
  • Si prohibeixes la literatura prohibeixes que la gent pugui aprendre i pensar.

 

Època històrica Títol de la obra Autor/a
Els jocs de la fam Època futurista Els jocs de la fam Susan Collins
El pis 1.000 2118 El pis 1.000 Katharine Mcgee
Fahrenheit 451 Època futurista 451 Ray Bradbury
Divergent Època futurista Divergent Veronica Roth
El corredor del laberint Època futurista El corredor del laberint James Dashner
1984 1984 1984 George Orwell
La fuga de Logan XXIII La fuga de Logan George Clayton Johnson y William F. Nolan

 

Els jocs de la fam (resum) →

  • Els jocs de la fam és una historia que succeeix a Panem. És un país que després d’una brutal guerra va quedar dividit en 12 districtes. La protagonista Katniss Everdyn viu en el districte 12, el més pobre de tots. En els districtes cada any es selecciona a un noi i a una noia per anar a lluitar en un terreny, l’ultim que queda és qui guanya, és un concurs de mort. A la Katniss li toca lluitar junt al Peeta, un altre noi del seu districte. I junts aconsegueixen guanyar els Jocs de la fam, desafiant així al Capitoli.

 

El pis 1.000 (resum)→

  • En l’any 2118 es construeix un edifici de mil plantes a la ciutat de Nova York. A les plantes més baixes viu la gent més pobre, i a les més altes viu gent molt rica. El llibre narra la història de cinc adolescents; l’Avery, que viu a la planta mil, la Leda i l’Eris, que viuen a plantes altes, i el Watt i la Rylin, que viuen a plantes inferiors. Tots hauràn de passar per diferents etapes de la seva vida i finalment s’hauràn d’enfrentar a la mort d’un d’ells.

 

Fahrenheit 451 (resum) →

  • Guy Montag és el protagonista d’aquesta història futurista. Aquesta parla d’una societat on no hi ha llibres. Els bombers en comptes d’apagar incendis els fan ells, cremen els llibres. En Montang és bomber, però al cap d’un temps se n’adona de que realment la societat està vivint en una completa ignorància i desideix fer alguna cosa al respecte. Crea un pla però abans de que el pugui dur a terme l’enxampen. Ell s’esccapa i troba un grup d’homes que conviuen en una societat fora de la ignorància.

 

La fuga de Logan (resum)→

  • Una humanitat delmada pels errors dels seus avantpassats i numèricament reduïda a l’estricta supervivència de la raça. Corre el segle XXIII. Per aconseguir un difícil equilibri entre els recursos disponibles i les boques a alimentar, s’ha disposat l’eliminació sistemàtica dels majors de vint anys. Però el jove Logan (alhora Vigilant, aquell que s’encarrega d’eliminar els subjectes als quals se’ls acaba el temps), impulsat pel seu amor a la vida, decideix regirar-se contra aquesta sentència cruel i inhumana.

 

Divergent→

  • El llibre de Divergent narra l’història d’un món futuristic, i com després d’una guerra mundial surgeix una ciutat que està dividida per cinc faccions; Erudició, Abnegació, Osadia, Veritat i Cordialitat. Un cop complerts els 16 anys els adolescents han de decidir de quina facció volen formar. La protagonista Tris, escull osadia que és la facció que s’encarrega de protegir al les persones. Allà descobreix que es Divergent. Aquestes són persones que no encaixen en ninguna facció, i aquestes representen un perill per la dona que controla la ciutat. La Tris ahurà d’intentar sobreviure i també passar les proves de la seva facció. I en tot aquest procés coneix al Quatre, el seu instructor, i del que no trigarà en enamorar-se.

 

El corredor del laberint (resum) →

  • El corredor del laberint és un llibre futuristic. On envien a joves, als qui abans han borrat la memòria, a un experiment. Un descampat envoltat per un laberint que cada nit es tanquen les portes del laberint i dintre surten criatures molt perilloses. Un dia envien al Thomas. Aquest junt a altres companys intenta sortir del lloc on es troben endintsan-se pel laberint.

 

1984 (resum) →

  • Hi ha tres faccions i estàn en una continua guerra. El llibre es centra en una facció, Oceania. En aquesta faccio el govern consisteix en la burocràcia.