Nikola Tesla va néixer a l’estiu de 1856 a Serbia encara que hi ha gent que diu que era croat. Quan era petit, va demostrar unes grans habilitats per les matemàtiques, inclos l’acusaven de copiar. D’adolescent va emmalaltir greument fins que no va curar-se no va decidir estudiar enginyeria.

Va deixar els estudis per anar a treballar a Estats Units a la companyia Continental Edison Company. Li van oferir 50.000 dòlars si resolia una sèrie de problemes d’Enginyeria avançada. Quan els va resoldre li van dir que encara no entenia l’humor Amèrica i que tot havia estat broma. El 1887 Tesla va conèixer dos inversors que es van avenir a finançar la creació del tesla Elèctric Company. Va establir un laboratori a Manhattan, on va desenvolupar el motor d’inducció de corrent altern, amb el qual va resoldre un conjunt de problemes tècnics que havien afligit altres dissenys.

En els últims anys de la seva vida, The Times va entrevistar a Tesla, qui va revelar que només esperava viure el temps suficient per, almenys, col·locar un aparell en una habitació que pogués activar-se amb l’energia del seu voltant”. Després de morir l’any 1943, va començar la campanya per esborrar el seu nom de la Història i atribuir els seus èxits a uns altres, així com centrar el seu record en el seu caràcter excèntric.