L’Ivan Labanda va venir a l’Institut per explicar-nos la seva vida, que havia estudiat, que havia fet per dedicar-se al que li agrada, i com ha estat la seva carrera al llarg dels anys. Però qui és Ivan Labanda?

Ivan Labanda és un actor català que té un ampli historial d’obres de teatre, programes de televisió i pel·lícules. Específicament, ha fet 30 obres de teatre, i ha fet 9 programes o sèries de televisió, i ha intervingut o ha fet 8 pel·lícules. Va començar als 12 anys i des de llavors que no ha parat. És un actor que sempre té feina i que sempre està ocupat.

Els programes que li agrada o li ha agradat fer han sigut Polònia i Cràckovia. Els companys i l’ambient que hi ha és fantàstic, deia. També va parlar dels seus companys, alguns molt seriosos, altres impredictibles, uns que ho segueixen tot a la perfecció… Això deia que era art del joc i que a ell li agradava. A part, el personatge que més li agrada representar és Miquel Iceta. Diu que s’ho passa molt bé fent aquest personatge i que es porta els personatges cap al seu camp de confort. També deia que han creat un Miquel Iceta que no s’assembla gens al de la vida real, però que al públic agrada molt.

Li vam preguntar també sobre si tenia un mal dia, que havia de fer. Ens va contestar que és com qualsevol treball, s’ha de dissimular. Si ell té un mal dia i no està d’humor, s’ho ha d’empassar i seguir fent la seva feina. S’ha de ser professional, deia.

Aquesta xerrada va estar bé i vam aprendre moltes coses sobre ell. Va estar una xerrada interessant i dinàmica. Em va agradar bastant.