El dijous passat  vam fer, com cada setmana, Filosofia. El tema que vam tractar va ser El dolor. Per fer-ho ens vam plantejar algunes preguntes filosòfiques bàsiques sobre aquest tema . algunes de les preguntes filosofiques que hem comentat ha sigut:

-Per quina raó patim? Com el dolor pot arribar a ser bo per nosaltres?

bé, jo penso que el patiment sentimental es psicologic, ningú depen de ningú. Patim perque ens aferrem a algo o alguna persona, que despres s’en va o ja no esta allà, es el que sentim quan ens acostumem a algú i despres ja no esta.

El dolor pot ser bó, perque et prepara per emocions fortes, de cara al futur, quan més pateixes es com que t’acostumes o no ho notes tant, si no hi hagues dolor la gent no tindria sentiments, ni sufriria per res.

Lou Andreas-Salomé  va ser una dona de lletres, escriptora i intel·lectual russa diu que tenim que controlar els sentiments, És considerada una de les deixebles més properes a Sigmund Freud, i com a tal una de les fundadores de la psicoanàlisi.

aquesta foto es Lou Andreas-Salome, Friedrich Nietzsche i amb Paul Ree

Vam veure el punt de vista de cada pensador i vam fer un debat entre totes les noies de la classe i vam decidir que qui s’apropava més a la veritat era Schopenhauer, ell diu que si ens hem enamorat, hem d’acceptar i entendre la dosis inevitable de sofriment, decepció i dolor. Jo crec que te raó perque no tot pot ser bó aquesta vida, tenim que aprendre que també podem pasar-hol malament. per cada moment de felicitat hi ha un de patiment. Les noies hem escollit Siddharta Gautama (buda)