Comerç Internacional

El comerç internacional és l’intercanvi de béns i serveis a través de les fronteres o territoris internacionals amb altres països

Encara que ha estat present al llarg de la història, la seva importància econòmica, social i política ha crescut en aquest últim segle.

les avantatges del comerç internacional serian que aumenta la competitividad a través de la importació o exportació dels productes, així hi han més varietats i competeixen amb altres productes de la resta del mon incrementan també dintre del seu mercat nacional.

també genera ocupació a la venta de productes o serveis a través de empresas extranjeras posibilita la creació d’ocupació, disminuint així les taxes d’atur de la regió i millorant les condicions de vida de les persones residents.

Una vegada aconsegueix exportar els seus productes d’altres llocs podrà aconseguir una millora en les vendes dels seus productes o serveis

Aquests tipus d’operacions comercials ajuden a obtenir millors beneficis i incrementar el volum de vendes dels productes i pujar la balança econòmica

els desavantatges serien que pot suposar la reducció de llocs de treball en sectors comparant amb l’estranger, si ven més un altre producte i el començament de processos de reconversió que tenen costos socials i polítics.

També beneficia als països de manera desigual, degut a la diferència tecnològica, productiva o de dimensió de mercat, això seria perjudicial per els països més pobres, però beneficiós per els països amb més recursos.

El comerç internacional de serveis, com els financers, fa que apareguin problemes nous com ara la desnacionalització.

La conclusió és que en tot té avantatges i desavantatges, perque si un es beneficia, un l’altre es perjudica, per desgracia no tot pot beneficiar a tothom, aixi que hi ha molta competivitat en productes, aixó també es bó per els consumidors, però no per els venedors.