El 14 de març de 2019 van anar tot 4t ESO a la presó model de Barcelona. Una parella d’homes ens feien una visita guiada per l’exposició de Les preses de Franco.

Perruqueria

Aquesta exposició vol fer conèixer el que va significar la repressió per a tota la població que va estar al costat de la legalitat i defensant la justícia i la solidaritat. Contribuir a visibilitzar l’experiència penitenciària d’aquesta primera generació de preses polítiques. Totes aquelles dones que van tenir una participació activa com a ciutadanes, van conèixer la duresa del règim.

Entrada a la presó amb el cartell de l’exposició

A més d’això vam visitar la presó, que va tancar fa un any i mig. Vam visitar diferents llocs de la presó, les habitacions, les dutxes, els interlocutoris, la perruqueria, el pati, la biblioteca, etc. Inclús hi havia habitacions amb lliteres de tres pisos.

Interlocutoris, sala on estava l’exposició

En conclusió, aquesta sortida és una de les que més m’ha agradat del curs. Quan van tancar la presó, em vaig informar per anar a visitar-la, però al final no vaig anar, ja que s’havia de reservar amb antelació, i s’havia d’esperar molt de temps, perquè va tenir molt d’èxit.

Dutxes