En aquesta última situació d’aprenentatge NULLI CERTA DOMUS, a les classes de socials hem estat treballant l’habitatge.

Hem estat treballant estudiant les diferents normatives que existeixen, els dos articles, el de la Constitució Espanyola i el de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. També vam cercar informació sobre declaracions i diferents organitzacions on garanteixen els drets humans, o drets fonamentals i que reconeguin o parlin de l’habitatge.

Després cada grup vam fer un resum i mapa conceptual d’un informe de radiografies de la situació del dret a l’habitatge. Al meu grup li va tocar el primer informe, que era una mena d’introducció que parlava de tots els temes dels altres informes. Explica el marc legal del dret a l’habitatge, els subministraments bàsics, la pobresa energètica i com afecta a la salut la inseguretat residencial.

Resultado de imagen de pobreza energetica

També vam treballar la gentrificació i el turisme, un tema interessant a tractar sobretot si vius a Barcelona. Entre els articles que vam resumir, jo vaig fer el dels pisos rusc i a més havíem de fer un resum d’una entrevista a un veí del barri gòtic. I per últim, vam treballar la mercantilització de l’habitatge.

Amb tot això es pot veure que hem treballat molt i per concloure podem dir que avui en dia, el dret a l’habitatge no es compleix i els governs dels països no fan res per millorar la situació. Els lloguers estan descontrolats, hi ha una gentrificació molt elevada de turistes sobretot al centre de les ciutats, als habitatges no fan més que especular, etc.

Resultado de imagen de protest

Per aquesta raó els governs han de millorar la normativa i posar més habitatges de protecció socials i impedir l’especulació. I a més posar un preu màxim per m² depenent la zona al lloguer i a la compra de llars, i que a poc a poc els ajuntaments vagin comprant edificis i convertir-los en habitatges de protecció socials.