El dia 16 de maig els alumnes de l’institut Viladomat de segon d’ESO hem anat d’excursió a veure el supercomputador de Marenostrum.

Primer de tot ens he separat en AB i BC i després hem sortit de l’institut a les 8.30, i hem anat cap al metro de plaça espanya, hem pujat al metro i després d’una estona hem baixat a la parada de Palau Reial i seguidament hem anat cap a Marenostrum.

Quan hem arribat ha vingut especialista i ens ha explicat que és la BSC de Marenostrum, què és la tercera supercomputadora més potent d’Espanya, també ens ha ensenyat un petit vídeo de com és construeix una supercomputadora

Tot seguit hem entrat al lloc on es troba la supercomputadora, una supercomputadora és i ens ha mostrat la pila de fibra òptica que és nesceciten per construir-la, moltes de les peces que és nesceciten per construirla perquè serveix cadascuna d’elles, i també perquè s’utilitza.

Després hem entrat en una sala amb dos pantalles bastant grans on allà hi mostrarien un vídeo on explicava el mecanisme de la supercomputadora, allà s’hi treballen molts projectes diferents, la medicina, la ingenieria, el genome humà, el projecte que més m’ha sorprès ha estat el de la medicina. Quan s’ha acabat el video ens han deixat 10 minuts per poder acabar de veure les coses que no havíem pogut i si volíem preguntar alguna cosa.

En acabar aquests 10 minuts hem sortit i de camí cap al metro hem parat a la Facultat de Biologia per poder esmorzar i tenir una mica d’estona lliure.

En agafarv el metro de nou hem baixat a Rocafort i hem anat tirant fins a l’Institut.

En arribar encara no hi eren els companys de l’altre grup, però quan han passat uns 15 minuts ja han arribar els de l’altre grup.