Els alumnes de 3r d’ESO, per iniciar la situació titulada “Identitats” vam escoltar una cançó, “Milonga de un Moro Judio” de Jorge Drexler, que ens diu que hi ha moltes discriminacions d’identitats, ja sigui per; l’exclusió, ideologies, religions…

Ell ens explica durant la cançó que és igual d’ideologia, els pensaments segons la religió, la cultura d’on vens, segons el gènere, … I en l’entorn de tot això ens parla que hi ha gent que mata als que pensen com ell, són de diferent religió, tenen un altre ideologia, i fins i tot, que no tenen el mateix gènere, la cançó ens diu que això no es pot permetre, ja que, finalment tots som persones i no ens podem deixar portar per una religió, ideologia, cultura, etc. Tots aquests temes van a parar en el tema de les discriminacions per identitat.

Durant la cançó, per introduir-la, comença dient el viatge que ha fet i explica que el conflicte d’Israel i Palestina li havia tocat molt en veure la separació social, etc. i com és tractaven un país i l’altre pel simple fet de pensar diferent, o tenir una religió diferent.

Al TED talks que hem vist explica que va ser idea Joaquin, li va dir que a veure si amb una cançó podia explicar tot això que sentia, ell ho va fer.

Mentre Jorge Drexler va cantant va desapareixen això ho fa perquè no se sent identificat amb cap religió, cultura, ideologia, etc.

Aquesta cançó m’ha fet pensar sobre aquest tema i estic molt d’acord amb Jorge Drexler que no sé per què hi ha tants conflictes si tots som persones i en el que creu cadascú, com és, etc. S’ha de respectar.