Avui 25 de setembre els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Viladomat hem acabat la primera situació d’aprenentatge d’aquest curs titulada SA_Mens sana in corpore sano.

Per acabar aquesta situació hem vist u a pel·lícula en alemany titulada “Die Welle” o “La ola”. Aquesta pel·lícula tractava sobre un institut on hi havia un professor que li tocava donar classe sobre que és l’autocràcia i a ell no li agradava ensenyar aquest tema, per això va començar a plantejar les classes d’una altra manera que fos més agradable tant per ell com pels alumnes.

El professor el que volia era crear una autocràcia/dictadura a la classe per fer-los veure com era la dictadura, també els hi va fer comprar uniformes i etc. Resulta que els alumnes d’aquella classe es van ajuntar més que mai i s’ajudaven molt entre ells, molts d’ells mai havien tingut un grup d’amics, tot això cada cop es va anar fent més gran, no només portaven uniformes sinó també, tenien un logo que l’anaven escampen per la ciutat amb adhesius i grafitis i fins hi tot tenien un saludo, és a dir al professor se li va anar de les mans.

En resposta a aquesta pregunta “Creieu que un règim totalitari seria possible avui a Europa, tot i viure en democràcia?” És sí, seria molt fàcil, de fet ja està passant.

Aquesta pel·lícula m’ha agradat molt, i la recomano.