Hem vist una pel·lícula titulada “El Verdugo”

Es tracta d’una pel·lícula tràgic-còmica ambientada en la dictadura feixista a l’estat espanyol. És en blanc i negre que ambienta durant tota la pel·lícula la foscor d’una societat deprimida i sense futur durant el franquisme.

Amadeo, botxí de l’audiència de Madrid coneix a un treballador de les pompes fúnebres, José Luis, que va a recollir el cadàver del pres que Amadeo acaba d’executar amb el “Garrot vil”.

A José Luis cap noia se li acosta pel seu ofici i la a la filla d’Amadeo, la Carmen, tampoc se li acosta cap noi per la condició del seu pare com a botxí.

Carmen es queda embarassada de José Luis i per aconseguir un pis, José Luis ha de deixar la feina i ha de substituir com a botxí a Amadeo que es jubila. Això fa que puguin aconseguir un pis del “Patronato de la Vivenda” com a funcionari.

En tot moment José Luis rebutja aquesta feina de botxí, però el seu sogre el convenç que gaire bé mai haurà de matar a ningú.

Un dia arriba l’ordre d’execució d’un pres i José Luis està molt espantat i nerviós, mentre el seu sogre insisteix que abans de que es produeixi, hi haurà un indult pel pres i no hi haurà execució.

Aquesta pel·lícula tracta temes com: La pena de mort, l’emigració massiva dels treballadors espanyols a Alemanya i França per tenir un futur millor, la corrupció i clientelisme de la societat franquista, els prejudicis en funció de la teva classe social, ofici, el paper de la dona i la repressió.