Mitocondri

El dia 9-10-19, ens va venir una biòloga experta que treballa a l’hspital clínic, Constanza Morén a fer-nos una xerrada als de l’itinerari tecnològic i als del biològic.

Els que ens explicava la Contanza, és que el seu ofici no és individual, sinó que té un equip, que són els seus companys de treball, cada un d’aquest equip sap alguna cosa sobre biologia, és a dir és un equip multidisciplinari. El que va manifestar la Constanza era que els caps del seu equip eren tots homes, i les que no tenien cap càrrec eren dones, això ens ho va dir perquè ens adonéssim que en el món de la biologia també s’han de canviar algunes coses, la dona ha d’agafar un paper més important en aquest sector.

Els mitocondris són orgànuls cel·lulars que tenen forma allargada. Estàn al citoplasma. Tenim molts mitocondris al nostre cos, però si és moren per a qualsevol cosa, el mes provable es que moris. Els mitocondris és moren quan fumes, polició, antibiòtics…

El mitocondri és l’únic orgenol genome propi i l’ADN mitocondrial.

Els mitocondris tenen membranes externes i interns. Les dues membranes tenen propietats diferents. A causa d’aquesta organització de doble membrana, hi ha cinc diferents compartiments dins del mitocondri:

  • La membrana mitocondrial externa
  • L’espai intermembranós
  • La membrana mitocondrial interna
  • L’espai entre les crestes mitocondrials
  • La matriu mitocondrial