Youtubers: els nous ídols

A la situació 404, concretament a l’àmbit social ens han plantejat una tasca que consisteix en mirar la web del programa de TV3 30 minuts allà tenim més de 70 reportatges per remenar. Hem hagut de buscar algun reportatge relacionat amb algun moviment socials transformador actual, és a dir, amb algun grup de persones que vulguin canviar les coses. 

Jo he escollit el reportatge: Youtubers: els nous ídols.

He escollit aquest, ja que és el que més m’ha cridat l’atenció, ja que de tots els reportatges, aquest és el tema que més experiència tinc, ja que fa anys que segueixo a moltes d’aquestes persones que es dediquen a fer vídeos per entretenir al públic.

Aquest 30 minuts, comença amb una petita descripció del que és YouTube, i ens introdueix alguns dels Youtubers més famosos a Espanya. Ens ensenya el contingut de quatre Youtubers, “el Rubius, Auronplay, Wismichu i el Rincon de Gorgo”, personalment coneixia als quatre, ja que són dels més famosos. Precisament, el reportatge parla sobre que tots els adolescents coneixem a aquestes persones, però hi ha altres coses més importants, de les quals som totalment ignorants. El que fan és comparar quanta gent gran coneixen aquests Youtubers, que pràcticament no els coneixen, i quants adolescents saben qui són que pràcticament tots responen que si els coneixen.

A continuació, ja comença a descriure el problema, i és que els Youtubers reben moltes crítiques, sobretot de gent gran, que es queixen del fet que guanyen molts diners sense fer res, només divertint-se, i ells es defensen dient que aquest hauria de ser un treball com qualsevol altre, perquè també porta molt esforç. També és difícil ser un exemple per tots aquells adolescents que et miren darrere una pantalla, han de tenir molta cura amb les coses que diuen, perquè poden influir en moltes vides. Els Youtubers, només volen que no els menyspreïn pel seu treball, volen demostrar que també hauria de ser un treball reconegut, i que ningú es queixés pel que fan o deixen de fer, són lliures d’escollir que volen fer amb la seva vida, i si sent Youtubers poden sobreviure, i és el que realment els hi agrada, ningú hauria de queixar-se del seu treball. Òbviament molts nens i adolescents, somien en ser Youtubers, però no tots triomfen, de fet molt pocs són els que arriben lluny, i es que al final per poder ser un gran Youtuber, has de tenir una certa gràcia, has de saber entretenir al públic, i no tothom és capaç.

En conclusió, ser Youtuber no és fàcil, poder sobreviure treballant d’això, és difícil i requereix molt esforç i molta dedicació, i quan algú ho aconsegueix, ningú l’ha de criticar, al contrari, tots hem de reconèixer el seu treball i el seu esforç per arribar on ha arribat.