Ha vingut una investigadora de l’hospital clínic que es diu Constanza. Ens va explicar-nos sobre la recerca i amb un tema específic els mitocondris.

Ens va mostrar com era el seu equip, un equip multidisciplinari, com poder fer la carrera que es necessitava fer una carrera, un màster i el doctorat i també sobre quants diners inverteix Espanya per aquest tema.

Sobre el tema principal els mitocondris, ens va dir que era un orgànul de la cèl·lula important pel nostre cos. Es va generar fa milions d’anys, una bactèria i el mitocondri van tindre una relació simbiòtica, que el treball d’aquest orgànul és proporcionar energia, processar l’oxigen, les vitamines i més coses. Quan un mitocondri falla es pot saber que ens provoca com per exemple afecta els nervis centrals, pèrdua de la vista, de l’oïda o del cor, aquestes poden ser afectades gràcies a la pol·lució al tabac, les pastiges, pesticides, etc… i els virus. Que l’ADN del mitocondri pot generar fins a 13 proteïnes i l’ADN nuclear pot arribar a fer 4478 proteïnes. Que depèn de quan ets un nadó i un adult pots tindre més o menys mitocondris i es poden trobar més mitocondris on s’utilitza més energia en el teu cos o sigui els teixits musculars. I moltes més coses com quines tècniques es pot utilitzar l’estructura de l’ADN del mitocondri i més.

Aquesta explicació m’ha ajudat a veure que els mitocondris són importants i també que existien.