El pH es una mesura de l’acidesa d’una dissolució. A classe hem fet un experiment o podem veure els diferents nivells d’acidesa que te cada aliment que hem portat.
Aquesta es la taula amb els resultats de les diferents substancies que vam provar. He pogut aprendre com es pot mesurar l’acidesa d’un aliment i els seus caracters.
Substància | Fenolftaleïna | Taronja de metil | Paper tornasol | Sensor pH | Caràcter |
Aigua | Transparent | taronja | 8 | 6,71 | Neutre |
Coca-Cola | Transparent | vermell | 8 | 3,51 | Àcis |
Llet | Transparent | taronja | 8 | 7,41 | Neutre |
Suc llimona | Transparent | rosa | 3 | 3,37 | Àcid |
Suc fruites | Transparent | taronja | 7 | 4,54 | Àcid |
Vinagre | Transparent | vermell | 4 | 3,90 | Àcid |
Iogurt llimona | Transparent | taronja | 7 | 5,16 | Àcid |

En aquesta imatge es pot veure com mesurem l’acidesa del producte, en aquest cas la Coca-Cola.

Al posar la tira de paper al producte durant un temps aquesta es torna d’un color, aquest color servei per veure quin nivell d’acidesa té.