El pH es una mesura de l’acidesa d’una dissolució. A classe hem fet un experiment o podem veure els diferents nivells d’acidesa que te cada aliment que hem portat.

Aquesta es la taula amb els resultats de les diferents substancies que vam provar. He pogut aprendre com es pot mesurar l’acidesa d’un aliment i els seus caracters.

SubstànciaFenolftaleïnaTaronja de metilPaper tornasolSensor pHCaràcter
AiguaTransparenttaronja86,71Neutre
Coca-ColaTransparentvermell83,51Àcis
LletTransparenttaronja87,41Neutre
Suc llimonaTransparentrosa33,37Àcid
Suc fruitesTransparenttaronja74,54Àcid
VinagreTransparentvermell43,90Àcid
Iogurt llimonaTransparenttaronja75,16Àcid

En aquesta imatge es pot veure com mesurem l’acidesa del producte, en aquest cas la Coca-Cola.

Al posar la tira de paper al producte durant un temps aquesta es torna d’un color, aquest color servei per veure quin nivell d’acidesa té.