Avui he vist un documental que tracta sobre la crisi dels refugiats. En el documental explica el perqué fugen dels seus països i el que fa la Unió Europea davant d’aquesta crisi.

El documental comença explicant que els refugiats escapen de la violència de la guerra de Síria. També explica que molts dels refugiats van als països veïns perquè són els que menys risc tenen de morir però també és veritat que les condicions empitjoren.

Majoritàriament molts refugiats decideixen anar a alguna ciutat de la unió Europea, perquè pensen que tindran un millor futur i que encara que el camí sigui llarg no perden res en intentar-ho, s’equivoquen ,poden arribar a perdre la vida com un gran parcent dels refugiats.

Clar, la unió Europea com reacciona? Doncs hi ha tot tipus de països. Hi han països que no amolleixen i després ni hi han altres que si. Per exemple a Hongria van construir una reixa de 175km per a que cap immigrant pogués entrar. També hi ha aquells països on els policies estan allà per a intentar que no passin i acaben fent mal a la gent. En canvi després hi han els ONGs que s’encarreguen de recollir a gent en la Mediterrània. Per exemple mèdics sense fronteres no es una ONG concentrada als refugiats i immigrants paro els darrers mesos es van concentrar en ajudar.

Resumidament explica que molts refugiats escapen de la guerra i que encara que el viatge que fan es voluntari els hem de tenir un respecte i no rebutjar-los perquè han passat per un camí complicat quan ells ja tenien la seva bona vida Siria fins que van començar les guerres.

El seu missatge és que no els rebutgem perquè segueixen sent persones com nosaltres, que han passat per moments molts dolents i que hem d’ajudar i reflexionar sobre que si algun dia ens pases no ens agradaria que nós ens ajudessin. Perquè hi ha families que tenien de tot una bona vida un bon treball i que per culpa d’una guerra i de la seva preocupació s’han tingut que anar a un altre país ademes pagant majoritàriament 4.000€ per fugir.

Personalment m’agradat molt aquest documental perquè m’ha arribat molt al cor. El sofriment que estan patint per a que persones els rebutgin o els tornin al seu país. Em sembla molt vergonyós questa societat d’avui en dia. Tots som humans, tots amb esforç ens mereixem el que ens eforcem i jo crec que ells no es mereixen el mal tracte que reben.

Resultado de imagen de refugiats