La “milonga del moro judío” és una cançó escrita per Jorge Drexler.

Aquesta cançó tracta d’un noi que conviu amb dues religions diferents, cristians i jueus. També parla sobre la igualtat de religions. És a dir que ja siguis cristià, com musulmà o jueu, som tots persones iguals amb els mateixos drets humans. A més a més està en contra de les guerres. Diu que dóna igual quin uniforme portis o en quin bàndol estiguis, que la guerra és el pitjor i no ens ensenya res bo.  Finalment comenta que siguis de la religió que siguis no ets millor i que encara que gent de tal religió hagi fet x cosa no significa que ell per ser d’aquella religió estigui implicat amb això.

La cançó es troba estructurada en un tipus d’estrofa anomenada “dècima” que és un tipus d’estrofa utilitzada freqüentment dins de la poesia xilena. Es troba constituïda per estrofes de 10 versos i 8 síl·labes. El compositor reflexiona de que coses que pensem que son identitàries del nostre país però a vegades, amb alguna variació, son la identitat de diversos països.

Personalment estic d’acord amb el que diu la cançó. I penso que tothom som com som però sempre hi ha alguna cosa que ens uneix.