Primer Dia:

El primer dia vam fer la orientació i ens van explicar la llegenda del castell València  d’Àneu  i la llegenda que ens van explicar va ser que el castell de València d’Àneu hi havia un senyor que tenia pagar unes taxes i ell no podia pagar i aleshores van tancar la seva dona en una habitació sense donar-li menjari ni aigua fins que el seu marit no pagi les taxes i aleshores ella va troba un riu on hi havien peixos i llavors ella lo que va fer és tirar-los els dels castells per dir que ella tenia molt més menjar que els de castell.

Desprès vam fer unes activitats sobre com fer la orientació i ens van dir que primer hem de saber el nord i desprès colocar la broixula en un lloc plà i a sobre d’un planol. I tambè vam mira que per on sortia el sol i vam mirar i sortia per el est.

Segon Dia:

El segon dia vam anar el bosc del Gerdar per investigar les plantes i la naturalesa. Tambè vam mirar una trampa per el óssos i ens van explicar com funcionava la trampa i perquè el feian servir. Desprès de fer aquestes activitats vam anar en un altre lloc del bosc i ens van ensenyar que com  aconseguien mirar els ocells o atrapar-los, però ens van explicar que està totalment prohibit atrapar ocells. El que van fer perquè els ocells vinguin va ser que ells havien grabat el seu soroll abans així quan el van posar uns ocells van contestar, desprès quan estavem tornan cap a casa vam trobar un cabirol mort vam preguntar els monitors que com s’hauria mort i ens van dir que no ho sabien però va ser molt greu trobar un cabirol mort.

Tercer Dia:

El tercer ja era un dia especial perquè anavem els pirineus. Quan estavem a punt d’anar a la muntanaya ens van explicar una llegenda sobre els Pirineus i la llegenda consistia en que una noia que esdeia Pirenne i el seu pare que es deia Tubol vivien un vida tranquila però un gegant  que volia conquerir tota península i Ibèrica i per aixo volia matar el Túbol i la Pirenne.

El gegant va aconsegir matar el Túbol però, quan la Pirenne es va assabentar de que el gegant volia matar-la ella es va escapar i es va amagar en un bosc. Quan el gegant va saber que la Pirenne està amagada en l bosc, va cremar el bosc.

La Pirenne va començar a ofegar-se  amb el foc  i aleshores va començar a cridar-¡Que algu m’ajudi!-. Llavors un noi que es deia Hèrcules, passava per allà i aleshores la va intentar ajuadar però, feia molt que la Pirenne estava amb el foc i es va ofegar i va morir en les mans del hércules.

Hércules va decidir fer la tomba de la Pirenne peró no una normal i corrent sino el que va fer va ser que fer una muntanya amb la tomba de la Pirenne.

I d’aqui ve el nom dels Pirineus.

Quart Dia:

El ultim dia vam anar en un riu per fer diferent activitats sobre el riu i ens van explicar que com es calculava el cabal d’un riu, la longitud i quants litres baixaven per segons. També vam mirar bitxos per saber si l’aigua del riu era net o no (encara que va ser molt fastigòs agafar bitxos).

El final vam tornar cap a barcelona.