Bàrcino abans era la ciutat que ara coneixem com a Barcelon. Es va fundar entre l’any 15 i 13 aC, primer era una ciutat petita però en el temps ha anat evolucionant.

EL FÒRUM:

El fòrum de Bàrcino estava a l’encreuament  del Decumanus Maximus amb el Cardo Maximus, situat a l’actual Plaça Sant Jaume. Per tant, aquest espai inclouria l’actual Palau de la Generalitat. Era un gran temple, construït entre el final del segle I aC i el començament del segle I dC. i probablement dedicat  a August.

 

LUCI MINICI NATAL QUADRONI:

Luci Minici Natal Quadroni (Barcino, 97 dC – ?) era fill d’un senador que vivia a Bàrcino amb una bona posició social. Lucius Minicius va ser amic i company de l’emperador Trajà.
Luci Minici també a l’edat de 32 anys, l’any 129 decideix participar en la 227a Olimpíada o Jocs Hel·lènics de Grècia. Per fer-ho, va abandonar Bàrcino i se’n va anar a Tàrraco, on se celebraven unes curses de quadrigues classificatòries pels Jocs Olímpics.  Per a guanyar la cursa, Luci Minici va contractar el millor conductor de quadrigues perquè participés en nom seu, ja que les persones de bona posició no baixaven a l’arena del circ, sinó que feien lluitar els seus esclaus. El conductor de quadrigues contractat per Luci va guanyar la cursa i, per tant, es va classificar per anar a Grècia. Allà tornarà a guanyar i per sempre més quedarà la inscripció “Luci Minici, natural de Barcelona, va guanyar la 227 Olimpíada”. A l’antiga Grècia, el guanyador d’una cursa no era l’atleta sinó el propietari del carro i els cavalls amb els quals aquest havia competit. De l’esclau que li va fer guanyar tanta glòria no se’n sap ni el nom.