“El mussol i la forca” explica una guerra entre dos credos en el subsòl de Barcelona.

El llibre està escrit per l’autor Pau Joan Hernàndez que va començar a relatar als 18 anys, des de llavors ha fet aproximadament 50 llibres.

Els corders són un credo creat per la gent dels barris pobres de la ciutat fa 300 anys, no desitgen mal a la ciutat però tampoc l’estimen, només són gent que sobreviu sota la mateixa ciutat que els ha desterrat del món i oblidat.

Ara, els mussols són la gent, derivada dels corders, que si desitgen mal a la mateixa ciutat, són els que volen venjança per tot el mal que els hi han inculcat.

Aquests dos credos porten en guerra durant anys, pero la mateixa canvia quan els mussols comencen a portar gent de la superfície al subsòl i una reportera junt amb una policia s’involucren, després, quan pensen que no pot anar a pitjor, també s’involucren dues amigues d’una de les víctimes que no han pogut endur-se’n.

La idea del llibre és bona, una guerra secreta que està passant sota una ciutat descoberta per quatre persones, però crec que la manera en què s’explica podria ser millorada, com per exemple, les anticipacions i retrospeccions no són necessàries, entenc que vulgui incluir en el llibre la història vista a través dels ulls en l’obscuritat però aquesta no és la millor manera, no sembla que estigui aportant res al llibre.

Jo crec que un llibre com aquest hauria quedat millor amb un final en el qual els mussols aconsegueixen detonar la bomba i alguns dels personatges principals moren.