Avui hem anat a La Pedrera. Hem sortit de l’institut a les 9:15 per ser-hi allà a les 10 i començar l’activitat. Al arribar no hem hagut d’esperar més que 2 minuts, a l’inmediat ja hi erem dins.

El meu grup ens ha tocat començar per la visita a la Casa Milà i després feriem l’activitat.

He après moltíssimes coses, tantes que no crec que les pugui escriure totes. Una de les coses que se m’han quedat més a la memòria és que la Pedrera són dos edificis. Desde fora sembla un habitatge, no dos, això és perquè la façana és autoportant, això vol dir que és independent, si treguessim la façana la casa seguiria en peu (foto 1).

Resultat d'imatges de la pedrera images

Foto 1: Façana de la Pedrera

La Pedrera, originalment es deia Casa Milà, però al construir-la van fer tan soroll i tan polsim que li van posar aquest sobrenom.La Pedrera o Casa Milà és va construir entre el 1906-1912. La va constuir Antoni Gaudí però l’encàrrec va ser del Pere Milà i Camps. Estava pensada per ser una residència familiar, però també hi ha pisos de lloguer, sinó recordo malament 4.

La Casa Milà va ser la quarta i última obra de Gaudí que va realitzar al
passeig de Gràcia, en aquell moment l’avinguda més important de Barcelona. La Pedera està situada a l’eixample, és d’estil modernista i

img_06821

Foto 2: Finestres grans, cel obert.

Gaudí va reutilitzar moltes coses, a dintre i al terrat de la Pedrera n’hi ha diversos exemples, com per exemple
les baranes, que son ferros reutilitazats, o als badalots del terrat que estan recoberts de trencadís fet amb rejoles velles, plats trencats… Gaudí també era molt naturalista i utilitzava diferents elements com per exemple, les finestres eren molt
grans per agafar llum (foto 2), hi ha 2 patis interiors, el del carrer Provença i el de Passeig de Gràcia amb una forma rodon

Foto 3: Pati de Pg. de Gràcia

a, que servien per captar llum i per ventilar una mica la casa, com he dit abans, amb les finestres (foto 3).

Gaudí també va fer una cosa que ningú abans ho havia fet, va fer un pàrquing pels carros o els cotxes, perquè ell va preveure que al cap d’uns anys hi haurien molts cotxes, i així ha sigut.

La Pedrera té 8 pisos: l’entresol, principal, 1r, 2n, 3r, 4rt, les golfes i el terrat.

Al principal és on vivien els Milà amb els seus criats, la casa té uns 1.000, aproximadament. Ens han explicat que en aquella època els més rics o importants de la finca eren els que estaven a la part més baixa, al Principal o entresol, això no vol dir que els que vivien al 4rt pis no eren rics perquè viure a la Pedrera era un luxe, sobretot en aquella època.

EL TERRAT:

Al terrat hi ha tres tipus d’escultures: els badalots, que són les caixes de les escales, estan recoberts de trencadís, com he dit abans (foto 4: dalt a l’esquerra), els conductes de ventilació, que com bé diu el nom són conductes per ventilar l’edifici (foto 5: dreta de tot), les xemeneies, que serveixen per treure el fum (foto 4: les dos de baix), i l’última imatge que queda és la de la vista general del terrat (foto 4: dalt a la dreta).

Resultat d'imatges de badalots de la pedrera

Foto 4: El terrat

Resultat d'imatges de elements del terrat de la pedrera

Foto 5: Imatge general del terrat

LES GOLFES:

Gaudí mostra els arcs catanaris com l’estructura de les golfes, n’hi ha més de 270 arcs! (foto 6). Allà només pujaven les crades, allà estaven els safareigs. A les golfes hi ha tot de petites finestres, anomenades llucanes (foto 7), i servien per quan estenien la roba entre cada arc (uns 80 cm d’amplada), la roba s’eixugués més ràpid i fàcil. Les llucanes també servien perquè entres més llum. Les golfes tenen una funció molt important, que és aïllar del fred i de la calor.

Resultat d'imatges de golfes la pedrera

Foto 6: Les golfes (Arcs)

Resultat d'imatges de la pedrera

Foto 7: Llucanes

A la Pedrera hem vist algun element original d’Antoni Gaudí, com cadires, un pis amb la quina, lavabo, habitacions…, i en alguns pisos hi havien rejoles originals.

El que més m’ha agradat ha sigut l’activitat, sobretot pel grup. Les activitat han sigut molt xules i m’he divertit jugant.