Durant els camps d’aprenentatge d’aquest any hem realitzat un munt d’activitats interessants, però sens dubte les dues activitats que més m’han agradat han estat: l’activitat de l’escriptura dels monjos i una de les activitats d’arquitectura que varem fer.

L’activitat de l’escriptura medieval va començar amb l’explicació dels components de la tinta i l’ordre òptim amb el qual s’han de barrejar per aconseguir la tinta. A continuació vam anar al bosc per dur a terme dos experiments amb el sulfat de ferro i els llocs on el podem trobar. Posteriorment varem tornar a l’aula per a crear la tinta tal i com ens havien ensenyat. Un cop acabada la tinta i més tard del dinar vam practicar la caligrafia que utilitzaven els monjos, en el meu cas la finalitat era poder escriure “Ego sum regina Laia” que en català vindria a ser “Jo sóc la reina Laia“.

L’altra activitat, una de les d’arquitectura que vam fer també fou molt interessant ja que en el meu grup varem treballar la volta de canó. Per fer-ho vam muntar l’estructura tal i com la muntaven en aquella època però molt reduït. En lloc de fer-ho amb pedres ho vam fer amb fustes i al acabar l’obra arquitectònica en varem observar i analitzar les parts.

Una anècdota que em va sorprendre dels camps d’aprenentatge fou el fet de que va haver-hi més d’un incident amb alguna porta de l’alberg i això em va sorprendre tant perquè pocs cops havia vist una cosa semblant amb una porta i des de que vaig arribar a aquest institut, cada any ha succeït alguna cosa relacionada amb les portes.

Bernat Jordana i Laia Cantarell